В последното отражение на разширяващите се военни усилия на Кремъл, бомбоубежищата

...
В последното отражение на разширяващите се военни усилия на Кремъл, бомбоубежищата
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия тайно проверява бомбоубежищата си

В последното отражение на разширяващите се военни старания на Кремъл,  бомбоубежищата в цяла Русия се връщат към живот след повече от три десетилетия занемаряване след края на Студената война.

Държавните чиновници тихомълком ревизират изби и други предпазени уреди, ремонтират и почистват съоръжения, които не са употребявани от руската ера, написа Bloomberg.

Това е част от по-широк напън от страна на управляващите да подсигуряват, че инфраструктурата за гражданска отбрана е подготвена при положение на по-широк спор.

Кампанията не е публично оповестена и не се управлява от съответни закани или проекти за потребление на инфраструктурата за гражданска отбрана. Но след на 300 000 резервисти от Кремъл, управляващите не рискуват с други мерки, свързани с войната.

Стремежът към бомбоубежища е различен образец за това по какъв начин нашествието, която към този момент е в деветия си месец, провокира по-широка милитаризация на съветското общество. Представители на Кремъл показват войната като екзистенциална война сред Русия и Съединени американски щати, характерност, която Вашингтон отхвърля. Руските просветителни чиновници тази седмица оповестиха, че ще възстановят главното военно образование от руската ера в учебните заведения в цялата страна от идната година.

Изглежда Украйна не е нанасяла удари по цели в Русия отвън зоните покрай границата, а публични лица в Киев споделят, че задачата им е единствено да прогонят войските на Кремъл от тяхната територия. Съединени американски щати и техните съдружници ограничиха доставките за Украйна на някои нападателни оръжия и оръжия с огромен обхват, с цел да избегнат риска от ескалация и осъдиха заканите на Русия да употребява нуклеарно оръжие като безотговорни.

В дребното съветски райони наоколо до зоната на военни дейности, където офанзивите се разпространиха през границата, публични лица обществено потвърдиха акцията за бомбоубежища . Висш чиновник по сигурността на Кремъл, Николай Патрушев, подреди през април да бъде изработен цялостен списък на бомбоубежищата в Южна Русия, изисквайки всички, които са били взети от федерална благосъстоятелност, да бъдат върнати.

Но инспекциите и почистването на оборудванията за гражданска отбрана, които нормално са били построени в изби на жилищни здания, учебни заведения и държавни институции в руската ера, се организират в градове в цялата страна. Мълвата за някои от тях от време на време изтича в обществените медии, което кара локалните управляващи да отхвърлят ​​всякаква специфична акция.

В Украйна бомбоубежищата са избавили безчет животи на фона на продължаващите съветски ракетни удари по градове и други цивилни цели. Властите в някои градове са конфигурирали специфични външни такива на автобусни спирки и други места, с цел да улеснят достъпа до тях. Метростанциите също постоянно са служили за отбрана на жителите на огромните градове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР